Renez

Renez was een kleine baan gebouwd in H0m. De baan was voorzien van een volledig automatische besturing die voor een verrassend en levendig treinverkeer zorgt. Het was mogelijk om deze kleine baan te koppelen met een andere baan. In dat geval zorgde de computer voor de besturing van de treinen op beide banen. De baan is eind 2011 afgebroken om in een iets andere vorm herbouwd te worden. Tussen 2007 en 2011 is de baan op verschillende tentoonstellingen in Nederland en Belgie te zien geweest.

De bouw van de nieuwe versie met de naam Renez 2.0 is te volgen op Facebook. Liken is toegestaan ;)

De baan mag dan niet meer in de oude vorm bestaan, de foto's zijn nog wel bewaard gebleven net zoals de oude website van Renez. http://members.home.nl/rene.wolf/RENEZ/Welkom.html

Video's van Renez zijn hier nog te vinden op YouTube  

Hoofditem op de baan was het station van Renez

Ondanks dat het een klein station is, is er geen gebrek aan reizigers

Naast reizigersvervoer is er ook ruimte voor de overslag van goederen.

Boogviaduct naar Vregun

In het begin was er ook nog een derde module met een gemetselde brug en een tunnel die dienst deed als verbinding met een andere baan. In de tunnel zat ook een aftakking naar een schaduwspoor voor een pendeltrein.

Moosbach en Schaduztunnel

Aan de linkerkant verdwijnt het spoor nadat het de Moosbach is gepasseerd in de Schaduztunnel die dienst doet als schaduwstation.

Reageer

comments powered by Disqus

Vergelijkbaar