fa Baulust

Onder de projectnaam fa Baulust zijn Lars Op 't Hof en Erik Mosterd een uitdaging  begonnen. Deze uitdaging kwam voort uit de veelgehoorde klacht dat een grote schaal niet op een klein oppervlak past zonder consessies te doen aan het realisme & rijplezier. Met een totale oppervlakte van nog geen 1,5 m2 is een industrieel doorkijkje gemaakt, tijdperk III ergens in Duitsland. Centraal staat de papierverwerkende industrie - een voddenverwerking en papier opslag & expeditie. Als achtergrond zijn een meubelfabriek en een mosterdfabriek uit afzonderlijke steentjes opgebouwd. 

Huidige stand: het diorama is in 2011 aan een duitse liefhebber van Spoor I uit Dortmund verkocht.

De Voddenfabriek

In de voddenfabriek werken hoofdzakelijk vrouwen en kinderen. De vodden worden aangebracht door een gesloten goederenwagen, maar ook de plaatselijke voddenboer met zijn driewieler (Hübner tempo Hanseat) zorgt voor aanvoer. 

In de fabriek zijn talloze special effects aangebracht, zoals het draaien van het ventilatiesysteem, belichting en de overbelasting signaalgever. Al deze effect zijn mogelijk gemaakt middels het lichtorgel van Leon van Perlo.


De papieropslag & expeditie

In de opslagloods staan papierbalen klaar inclusief etiket om getransporteerd te worden naar de klanten. Een werkbank met verschillende gereedschappen en apparatuur zorgt voor kleine herstelmogelijkheden binnenshuis.

Zodra een gesloten goederenwagen de loods wordt ingereden, zal het waarschuwingsignaal gaan knipperen. Hiervan is op Youtube een leuk filmpje gemaakt door René Wolf, zoekbegrip "baulust" of direct via link http://youtu.be/K3sueqfoM3g.

Lichtplan

Met het lichtorgel van Leon van Perlo zijn talloze licht- en draaieffecten mogelijk. Zo ook voor het diorama. 

Reageer

comments powered by Disqus

Vergelijkbaar