Een omgebouwde Bachmann 4-4-0

Hier alvast een preview van de mooie 4-4-0 die ik voor de Amerikaanse Civil War baan aan het ombouwen ben. Omdat de baan en op Ontraxs 2013 en in de zomertentoonstelling "sporen naar het front" van het Nederlandse Spoorwegmuseum" komt te staan doen we (mijn vrouw Wanda en ikzelf) extra moeite het geheel mooi toonbaar te maken.

Nieuwe cabine

De cabine is van de Amerikaanse firma Mount Blue Model Co. Ik heb het per post laten komen, kost rond de 20 euro incl verzenden. Het kitje is gelaserd en past behoorlijk goed. Schoorsteen is van de Amerikaanse firma BoulderValley. Het is de typisch schoorsteen (= "Funnel Stack") die op zo een Amerikaanse locomotief hoort. Het smoelt gewoon erg lekker zo!

Nieuwe voorkant

De voorkant is voorzien van een nieuwe koeievanger van Grandt Line, ook dit bestel ik rechtstreeks bij de Amerikaanse fabrikant. De lamp is verder naar voren geplaatst op een zelfgebouwd platvorm van 0,5 en 1 mm styreenplaat van de firma Evergreen.

Met geverfde cabine

En klaar!

De tender is voorzien van een mooie echte houtlading. Dit is zaagafval dat bij het snoeien en zagen van bomen overblijft en bij de bomen blijft liggen. Eenmaal verzameld heb je hier jaren plezier van. Natuurlijk is het wel bacterie-vrij gemaakt door het even in de oven te verhitten.

Reageer

comments powered by Disqus

Vergelijkbaar