De sfeer van Ontraxs

Ontraxs kenmerkt zich niet alleen door het aanbod van bijzonder mooie en volledig afgewerkte modelspoorbanen. Ook de sfeer is heel anders dan op menig modelspoorevenement. Allereerst is het de omgeving (het spoorwegmuseum) die het anders maakt door de combinatie van "groot en klein" op spoorweggebied. Het gevarieerde publiek geeft ook een heel ander beeld dan we gewend zijn van andere beurzen. En dan zijn er nog de modelbouwers zelf. Zij lijken hier meer uit te stralen en meer bij te dragen aan hun creatie. 

Deze fotoreportage geeft dat beeld weer. Mooie banen met verrast en begeesterd publiek en de enthousiaste bouwers van dat moois.

Binnenkort volgen nog 2 reportages met meer focus op de banen zelf

Een unieke locatie

Het spoorwegmuseum is een unieke locatie voor een modelspoortentoonstelling als Ontraxs. De locatie draagt mede toe aan de bijzonder sfeer.

Treintjes tussen de treinen

De modelspoorbanen staan tussen het grote materieel van het spoorwegmuseum opgesteld.

Internationaal

Uit diverse Europese landen zijn bouwers naar Utrecht gekomen om hun werk te tonen 

De hele wereld in model

Spoorwegscenes uit de hele wereld zijn te zien. Opvallend dit jaar waren de verschillende scenes uit de film "Once upon a time in the West".

Gast en helpende hand

Bij "Once upon a time in the West" kreeg bouwer en eigenaar Jaap hulp van een van de bezoekers.

Once upon a time in the West

De helpende hand van de jongere generatie gaf Jaap de gelegenheid om vol enthousiasme in gesprek te gaan met de bewonderaars van dit moois.

Jong, oud, man en vrouw

Opvallend is dat het niet allen de mannen en jongetjes zijn die kunnen genieten van al dit moois. Met name de dames weten de detaillering en scenery te waarderen.

Klein maar fijn

Ieder jaar zijn tijdens Ontraxs 30 nieuwe banen te zien. Die kunnen in afmeting variëren van vele meters lang tot minder dan een vierkante meter. De gemene deler is de perfecte afwerking.

Info en kopen

Naast modelspoorbanen zijn ook leveranciers en importeurs aanwezig. Ook hier valt iets te zien en te leren.

Kijken en doen

Voor de jonge machinisten en rangeerders was er naast kijken ook de gelegenheid om zelf iets te doen.

De zorg voor de creatie

Aandacht voor detail

In gesprek met de makers

Opvallend tijdens Ontraxs is dat de makers vaak voor of naast hun baan staan en daardoor makkelijk in gesprek gaan met de bezoekers. 

Al weer voor de 5e keer

Voor Christopher Payne was het al weer de 5e keer dat hij deel nam aan Ontraxs. Hij is niet alleen lid van de Ontraxs familie maar ook deel van het inventaris.

Hope to see you next year Christopher

Tot volgend jaar

Ontraxs 2015 wordt gehouden van 6 t/m 8 maart

Reageer

comments powered by Disqus

Vergelijkbaar